dilluns, 17 d’octubre del 2016

QUI SOM?

Torre de Casanova és un projecte de vida i d'aprenentatge constant.

A la Torre de Casanova hi vivim la Marta i en Ricard una colla llarguíssima d'animalons que ens hi fan molta companyia.

Primera foto que ens vam fer a la Torre de Casanova el febrer de 2012.
Des de març del 2012 vivim i treballem per a recuperar l'entorn de la masia, poc a poc guanyem terreny a les argelagues, heures... i on s'amuntegaven les de punxes ara hi neix l'herba verda.

Vivint aquí som ben conscients de totes les estacions de l'any, hivern, primavera, estiu i tardor.

Hivern, fred a les mans quan recollim la llenya, dies curts en que la foscor cau de seguida, nits estrellades com no n'hi ha en tot l'any, camps de blat glaçats quan despunta el dia, nevades que deixen paisatges de conte, galtes vermelles de l'escalfor del foc a la cara, fer ganxet, primers ametllers florits amb ganes de donar fruit, primers cants de granota i piular d'ocells que semblaven despertar d'un son llarguíssim.

Primavera, papallones de tots colors que volten les primeres flors, olor de farigola que vol ser collida per guarir els refredats, plantada de les primeres llavors que ens porten a pensar que la primavera és un renéixer en tots els sentits.



Estiu, cant de grills, pell colrada de les hores a l'hort collint tomàquets, carbassons, mongetes parlant de tot i de res, collita de prunes, melmelada, vespres tranquils on el sol no es pon mai ni mai, sopars a la fresca, preparar oli de cop, la cua de cavall per l'hivern. 


Tardor, catifes de fulles, el bosc caduc, de sobte deixa entrar mil rajos de llum dins seu, treuen el cap els primers bolets, els fruits vermells dels rosers, mores, punxades als dits quan recollim els aranyons per fer un patxaran deliciós.